5 עקרונות חשובים בסטוריטלינג למיתוג מעסיק

הסטוריטלינג, או סיפור המותג, הוא אמצעי חזק ליצירת קשר רגשי עם הקהל שלך. בעולמות מיתוג מעסיק – סיפור משכנע ואמין יכול להיות המפתח ליצירת הבדל בין מקומות עבודה.

אנחנו בעידן שבו עובדים ועובדות יבחרו במקום העבודה לא פחות מאשר שהוא יבחר בהם, זה מייצר תחרות גדולה ומותגי מעסיק שונים יתחרו יותר ויותר על תשומת הלב של קהל המטרה.


מי ינצח? מותגים שיצליחו לשמור על חמישה עקרונות של סטוריטלינג יובילו על חברות מתחרות 

וחשוב מזה- יצליחו לייצר נחשקות, לחבר ולמשוך אליהם את הקהל הנכון בשוק העבודה, וכלפי פנים לעובדים ולעובדות – להגביר את המחוברות.

 

**אותנטיות**:

כאשר נספר את סיפור הארגון, חשוב שנבטא כנות ושקיפות, דרך שיתוף של סיפורים על התמודדויות, הצלחות, ואף כשלונות.

למה האותנטיות היא העקרון הראשון והכי חשוב?

כלפי פנים: אם חלילה נזייף או נוציא מסרים שאינם בהלימה למי שאנחנו באמת – נייצר ציניות מאוד גדולה ובמקום אהדה – נקבל בוז ואפילו כעס ומירמור.

כלפי חוץ: הסיפורים האמיתיים ייתנו הצצה לארגון חי, נושם ואמיתי. זה משהו שמאוד חשוב לא.נשים מבחוץ וכך הם ייבחנו האם מתאים להם לעבוד אצלכם.

 

**רלוונטיות**

אם נבטיח לקהל משהו שלא רלוונטי אליו או נפנה במדיות או בשפה שאינם רלוונטיים – נאבד את היכולת שלנו להתחבר ולהתחבב.

התאמת הסיפור לקהל היעד מתוך הבנת הצרכים והמוטיבציות, מאפשר הצגה של סיפור אטרקטיבי ומחבר הן בתוך הארגון והן בתהליכי גיוס.

תבדקו עם קהל היעד: מה חשוב לקהל במקום עבודה? מה העמדות לגבי העתיד המקצועי?

 
**עקביות**:

זגזוג בין ערכים וסגנונות עלולים ליצור בלבול ופגיעה באמינות של המותג.
מצד שני – שמירה על עקביות במסרים ובטון ובסגנון של המותג תייצר זיקה עמוקה עם הקהל, תגביר את האמון ותיצור זכירות של המותג בעיני הקהל.
עקביות נוצרת כאשר כל נקודות המגע של המותג עם הקהל משדרות את אותו המסר, ההבטחה של מיתוג המעסיק תהיה זהה למי שכבר בצוות שלנו ולמי שנרצה לגייס… זה יכול להיות באמצעות האתר, המדיה החברתית, המרחב הפיסי בארגון וכלל תהליכי הגיוס.

**סיפורים רגשיים**:

חשוב לזכור שהחיבור לסיפורים, נוצר כשהם שמעוררים בנו רגשות. אפשר לבחור רגשות שונים בהתאמה לערכי המותג וגם לסיפור המסוים. למשל: הומור ושמחה, פליאה, גאווה, התרגשות, אמפתיה ועוד. אל תדווחו מה עשיתם אלא שתפו סיפורים מיוחדים בתרבות ובהוואי, שייצרו זיקה רגשית עם הארגון.

 

**הבלטת הייחודיות**

מה השפיץ של מיתוג המעסיק של הארגון?

התמקדות במה שהופך את החברה שלך לייחודית, באמצעות סיפורים שמדגישים את ייחודיות החברה ושימת דגש על מה שהחברה מציעה, שאינו ניתן למצוא במקומות אחרים.

אולי זה התרבות הארגונית, המוצרים, או אולי התמיכה בצוותים ובקהילה. הדגשת הייחודיות שלך יכולה ליצור חיבור עמוק ולמשוך את תשומת הלב של כאלה שחיפשו יותר מסתם מקום עבודה.

 

לסיכום, סטוריטלינג אפקטיבי למיתוג מעסיק דורש תשומת לב ומחשבה.

על ידי התמקדות באותנטיות, רלוונטיות, עקביות, סיפורים רגשיים והבלטת הייחודיות, נוכל ליצור סיפור שלא רק משדר את ערכי ותרבות הארגון, אלא גם מושך את הא.נשים שנרצה אצלינו (ומסנן את אלו שפחות יתאימו ל-DNA הארגוני). 

 

כל זה מתחיל ונגמר ביכולת לספר סיפור שמדבר ללב של הקהל, ולא רק למוח. 

בסופו של דבר, סטוריטלינג טוב מבוסס על יצירת קשר אמיתי ומשמעותי. זה יכול להיות המפתח ליצירת תדמית מעסיק מובילה שמושכת ומשמרת את הכישרונות הטובים ביותר.

 

ללמוד עוד מהבלוג שלנו

3 טיפים לשגרירי לינקדאין שעושים את העבודה

יש לך בארגון נבחרת שמפרסמת תוכן בלינקדאין?
בעצמך התמנית לשגריר/ת לינקדאין?

מעולה! לייצר תוכן מקצועי זה הכי WIN WIN – הארגון מרוויח עוד חשיפה והשפעה אבל גם הפרופיל האישי מקבל חשיפה ומוניטין.
הנה שלושה דברים שמבדילים בין שגרירים "סבבה" לכאלה שבאמת עושים את זה כמו שצריך.

להמשך קריאה >

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם